Bramborák z cuket

Máte-li rádi klasický bramborák neboli cmundu, měli byste vyzkoušet i variantu s cuketou.

Suroviny:

  • asi 400g cukety,
  • 500g brambor,
  • 1 menší cibuli,
  • 2 vejce, 200g tvarohu,
  • 120g ovesných vloček,
  • sůl, trochu pepře,
  • 100g rostlinného másla na smažení

Postup:

  1. Omyjeme cuketu a brambory. Omytým cuketám ořízneme konce a brambory oloupeme. Nakrájíme cibuli a cuketu s bramborami nastrouháme na jemno. Do toho vmícháme vejce a tvaroh.
  2. Přidáme půl kávové lžičky soli, špetku pepře, důkladně promícháme a necháme tak půl hodiny odpočinout.
  3. Pak na pánvi rozehřejeme rostlinné máslo a do něj vkládáme udělané placičky z těsta. Tak po 4 minutách placičky otočíme a pečeme z druhé strany.
  4. Po upečení dáváme na papírové ubrousky, aby se nám odsál přebytečný tuk.
  5. Máme vyzkoušené, že místo cukety lze použít i mrkev nebo celer.
  6. Dále lze tyto bramboráčky ozdobit třeba ředkvičkovou pěnou. A tu uděláme tak, že omyté ředkvičky rozmixujeme na hodně jemnou kaši, kterou necháme na sítku okapat od přebytečné vody. Poté smícháme buď s bílým jogurtem, tvarohem nebo zakysanou smetanou. Podle chuti můžeme i osolit. Touto pěnou pak můžeme bramboráčky ozdobit.
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.