
Přichází advent, období, kdy se všichni těšíme na Vánoce. Už od 1. prosince můžete vyzkoušet sezonní novinky francouzského pekařství PAUL! Dáte přednost párty chlebu se sýrem a lanýžovým olejem, vánočce, nebo éclairkám? Na nové nabídce si pochutná celá rodina i všichni přátelé.
Pekařství PAUL letos slaví patnáct let v České republice. Na prosinec si připravilo sladké i slané dobroty, které se báječně hodí na oslavy v čase Adventu. Ochutnejte třeba teplý párty chléb s ementálem a lanýžovým olejem uvnitř. Tuto lahůdku si doma krátce dopečete, díky čemuž se sýr rozteče a luxusní lanýžový olej provoní celou domácnost. Chléb je navíc dokonale stvořen pro společnou večeři. Na povrchu je jemně nařezaný, takže si každý u stolu snadno odloupne svůj kousek.
Pokud nedáte dopustit na klasiku, dopřejte si delikátní vánočku, mistrně upečenou podle originální francouzské receptury. Když ji zkombinujete s kakaem či teplým ovocným čajem, vykouzlí vám krásnou zimní atmosféru. Příprava poctivé vánočky zabere přes tři hodiny a je poměrně náročná. Aby se k vám vánočky dostaly vždy čerstvé, pekařství PAUL je peče každý den, stejně jako své ostatní produkty. To ale nutně znamená, že jejich počet je poměrně omezený. Maximum se pohybuje okolo 900 vánoček za den. Pokud si tedy chcete být jistí, že na sváteční tabuli nebude tato mistrně připravená tradiční pochoutka chybět, je dobré si ji předobjednat – buď přes internet, či na jakékoliv konkrétní pobočce.
Chcete-li se před Vánoci potěšit něčím nevšedním a exkluzivním, překvapte je proslulým francouzským dezertem: lahodný éclairkami! Éclair znamená česky „záblesk“. Ze stolů totiž vždy, když se objeví, zmizí rychlostí blesku – tak lidem chutná.
Na zapití vánočních dobrot se výborně hodí osvěžující mandarinková voda s badyánem a vanilkou, která je esencí adventní nálady. Vůně šťavnatých mandarinek, sladké vanilky a orientálního badyánu totiž k svátkům neodmyslitelně patří.