Když podzim voní jablky a skořicí

Stačí otevřít troubu a nechat se obejmout vůní jablek, másla a skořice. Žemlovka po francouzsku je jako měkký svetr, do kterého se zachumláte, když venku prší.

Místo obyčejného pečiva hrají hlavní roli máslové croissanty – nadýchané, jemné a voňavé. Prokládají je jablíčka karamelizovaná na másle, doplněná šťavnatou rebarborou a posypaná zlatavými mandličkami. Každé sousto spojuje teplo, vůni i vzpomínku.

Je to dezert, který pohladí, rozveselí a přinese klid i do nejrušnějšího dne. Francouzský šarm a česká nostalgie tu tančí v dokonalé harmonii. Žemlovka po francouzsku: sladká terapie pro duši i smysly.

Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.