
Kynuté těsto vonící máslem, šťavnaté rozinky a křupavé kousky mandlí na povrchu. Přesně takový je mazanec z francouzského pekařství PAUL. K pečení se využívá tradiční francouzské těsto, zvané cramique, které je neodolatelně vláčné a jemné. Mazanec ozdobí váš sváteční stůl a potěší každou návštěvu. Čas, který ušetříte na pečení, věnujte svátečním chvílím s rodinou a přáteli.
Původ této velikonoční lahůdky sahá hluboko do historie. Sladké kynuté bochánky se na jaře pekly už v dávných dobách na oslavu bohyně jara. Po příchodu křesťanství se upevnila tradice jejich pečení na Bílou sobotu. Na Velikonoční neděli je pak hospodyňky nosily do kostelů, kde je kněží posvětili, neboli „pomazali“. Právě odtud se vzalo slovo „mazanec“. Vyrobit takový mazanec bylo však již tehdy náročné. Pečení tehdy, stejně jako dnes, vyžadovalo to hodně času, úsilí i zručnosti.
Mazanec z pekařství PAUL si můžete dopřát, aniž byste si lámali hlavu s těžkým procesem pečení. Navíc svou chutí okouzlí děti i dospělé. Abyste získali ještě intenzivnější chuťový zážitek, můžete jej na pár minut vložit do vyhřáté trouby. Rozvinete tím všechny jeho chutě a vaši domácnost bude rázem sladce provoněná Velikonocemi.
Zkušení pekaři z pekařství PAUL se řídí originálními recepty, které dokonale propojují českou tradici s francouzským uměním a šarmem. Jejich mazanec je upečený z těch nejkvalitnějších surovin. Můžete si tak být jistí, že sobě i svým blízkým dopřáváte to nejlepší.
Mazanec bude v prodeji od 25. března do 1. dubna na všech pobočkách i na e-shopu. Ozdobte svůj sváteční stůl poctivým českým mazancem upečeným po francouzsku a vychutnejte si Velikonoce!