Recept na francouzské brambory

Francouzské brambory se považují za obyčejné a relativně levné jídlo. V naší rodině jsou ale velmi oblíbené. Proto se chci s vámi podělit o recept, jak jsem si je upravila podle svého.

Ingredience:

  • Brambory
  • Měkký salám
  • Cibule
  • 2 vejce
  • 10 dkg eidamu
  • Olivový olej
  • 3 sklenice mléka
  • Sůl, pepř, kmín

Postup:

  1. Na olivovém oleji osmažte na kostičky nakrájenou cibuli, jakmile bude dozlatova opečená, osmahněte i na kostičky nakrájený měkký salám. Je jedno jaký, zkrátka ten, který vám nejvíce chutná. Salám pustí šťávu, přidejte i na kostičky nakrájené brambory. Já si je nevařím předem, ale dávám brambory syrové.
  2. Posolte, opepřete, pokmínujte a celou směs promíchejte. Dejte péct do trouby. Jakmile začnou brambory měknout, nalijte do nich asi 3 skleničky mléka, promíchejte a nechte opět péct. Jakmile budou brambory měkké, nalijte rozkvedlaná vejce a poklaďte plátky eidamu. Francouzské brambory jsou hotové, jakmile mají na povrchu „krásnou křupavou kůrčičku“.
  3. Díky tomu, že do brambor přidáte mléko, budou brambory vláčnější.
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.