Recept na kynuté škvarkové placky

Ingredience:

  • 350 ml mléka
  • 2 vajíčka (1 do těsta, 1 na potření)
  • 1 polévková lžíce oleja
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1,5 kávové lžičky soli,1/4 kávové lžičky mletého černého koření 1 kávová lžička cukru
  • 42 g droždí nebo 2 káv. lžičky sušeného
  • 200 g škvarek (možno i více/méně záleží na chuti každého)
  • hladkou mouku na vyválení

Postup výroby:

  1. Do mísy dáme hlad. a poloh. mouku, přidáme lžičku cukru, nalijeme vlažné mléko a přidáme droždí. Počkáme, dokud kvásek vykyne. Potom přidáme sůl, vejce, pepř, olej, mleté škvarky – mohou být i nahrubo nasekané.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které necháme řádně vykynout – cca 1 hodinu.
  3. Po vykynutí vyválíme na cca 1,5 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka větším sklenicí.
  4. Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme ještě 15 minut dokynout, ostrým nožem nařízneme mřížky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů celsia (cca 20 minut).
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.