
Ingredience:
- 350 ml mléka
- 2 vajíčka (1 do těsta, 1 na potření)
- 1 polévková lžíce oleja
- 250 g hladké mouky
- 250 g polohrubé mouky
- 1,5 kávové lžičky soli,1/4 kávové lžičky mletého černého koření 1 kávová lžička cukru
- 42 g droždí nebo 2 káv. lžičky sušeného
- 200 g škvarek (možno i více/méně záleží na chuti každého)
- hladkou mouku na vyválení
Postup výroby:
- Do mísy dáme hlad. a poloh. mouku, přidáme lžičku cukru, nalijeme vlažné mléko a přidáme droždí. Počkáme, dokud kvásek vykyne. Potom přidáme sůl, vejce, pepř, olej, mleté škvarky – mohou být i nahrubo nasekané.
- Vypracujeme hladké těsto, které necháme řádně vykynout – cca 1 hodinu.
- Po vykynutí vyválíme na cca 1,5 cm silnou placku a vykrajujeme kolečka větším sklenicí.
- Dáme na plech vyložený papírem na pečení, necháme ještě 15 minut dokynout, ostrým nožem nařízneme mřížky, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů celsia (cca 20 minut).