
Potřebujeme:
- 1 kuře naporcované
- Olej, sůl, pepř, bobkový list, jalovec, provensálské koření
- Cibule, česnek
- 1 malý protlak a trochu kečupu
- Mrkev, petržel, celer
Kuře osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, přidáme cibulku. Až zesklovatí, přidáme mrkev, petržel, celer, vše na kolečka. Na to poklademe porce kuřete, posypeme nakrájeným česnekem (cca 4 stroužky), pak jalovec, bobkový list, protlak a trochu kečupu. Zalijeme vřelou vodou, zasypeme provensálským kořením. Zakryté dáme péct do trouby a pečeme na 200 st. asi 1,5 hodiny.
Noky:
- 400 g hrubé mouky
- 2 lžičky soli
- 4 dcl mléka
Vše promícháme v těsto a přes sítko na halušky přepasírujeme do vroucí vody a vaříme 8-10 min. Pak slijeme a podáváme.