
Manžel celý víkend žadonil, jestli nemáme nějakou buchtu. Má rád sladké a kolem linky pořád obcházel jako mlsný kocour. Slitovala jsem se tedy nad ním a slíbila, že mu upeču jeho oblíbený perník s čokoládou.
Co budeme potřebovat:
- 40 dkg hladké mouky
- 30 dkg moučkové cukru
- 1 prášek do perníku
- 1-2 lžičky skořice
- 2 celá vejce
- 2 lžíce rybízového džemu
- 1 – 2 lžičky sody
- ½ l mléka
- 2dcl oleje
Postup:
Plech nevymazávám ani nevysypávám hrubou moukou. A to z prostého důvodu, nadělá se kolem nepořádek a jednodušší je plech „vystlat“ pečícím papírem.
Všechny ingredience promíchejte a nalijte na plech s pečícím papírem. Pečte asi 30 minu při 180 stupních Celsia. Nechte perník vychladnout.
Na čokoládovou polevu potřebujeme:
- 2 tabulky čokolády na vaření
- kousek másla
- strouhaný kokos
Postup:
Čokoládu si rozpustíte ve vodní lázni. To znamená, že do většího hrnce napustíte vodu a do něho vložíte menší s čokoládou a máslem. Jakmile se směs rozpustí, polijte čokoládou perník a posypte strouhaným kokosem.