
Při vaření je pro mě důležité, aby to jedli i mí synové, aby příprava byla rychlá a jídlo pestré. Zelenina na pánvi splňuje všechna tato nesnadná kritéria a dá se udělat na minimálně 1000 způsobů:) Příprava zabere půl hodinky, podle toho, co všechno do jídla zvolíte, obvykle doma najdete potřebné ingredience a dá se použít jak na oběd, rychlou večeři.
Konkrétně na toto jídlo bylo použito:
- uzená krkovice
- mražená kukuřice
- špetka soli
- tvrdý sýr
- rajčata
Postup výroby:
- Uzenou krkovici nakrájíte na kostičky, lehce osmahnete na pánvi, stáhnete oheň / sporák na nižší teplotu. Přidáte mraženou kukuřici a špetku soli.
- Kukuřici necháte na pánvi jen pořádně rozmrznout a prohřát. Přidáte na kostičky nakrájený sýr, trochu promícháte, sporák vypnete. Vmícháte rajče, aby nasálo podobnou teplotu. A sníte:)
- Místo krkovice můžete tád anglickou slaninu nebo cokoli podobného, nebo jenom olej, sádlo, olivový olej je výborný… Místo kukuřice jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi.
- Důležité je, že se nesmaží, pouze rozmrazí a prohřeje, zbytečně tak neztrácí důležité vitamíny. Samozřejmě může být i čerstvá, dnes na nás třeba čeká sáček zajímavé zeleniny z Billy nebo nakrájíme okurky, papriky, rajčata…
- Sýr může být také jakýkoli, kromě eidamu máme rádi hermelín, brie… Případně sýr nemusí být. Občas zakápnu zeleninu pár kapkami citrónové šťávy, také je to moc dobré.