Recept na rychlou zeleninu na pánvi

Při vaření je pro mě důležité, aby to jedli i mí synové, aby příprava byla rychlá a jídlo pestré. Zelenina na pánvi splňuje všechna tato nesnadná kritéria a dá se udělat na minimálně 1000 způsobů:) Příprava zabere půl hodinky, podle toho, co všechno do jídla zvolíte, obvykle doma najdete potřebné ingredience a dá se použít jak na oběd, rychlou večeři.

Konkrétně na toto jídlo bylo použito:

  • uzená krkovice
  • mražená kukuřice
  • špetka soli
  • tvrdý sýr
  • rajčata

Postup výroby:

  1. Uzenou krkovici nakrájíte na kostičky, lehce osmahnete na pánvi, stáhnete oheň / sporák na nižší teplotu. Přidáte mraženou kukuřici a špetku soli.
  2. Kukuřici necháte na pánvi jen pořádně rozmrznout a prohřát. Přidáte na kostičky nakrájený sýr, trochu promícháte, sporák vypnete. Vmícháte rajče, aby nasálo podobnou teplotu. A sníte:)
  3. Místo krkovice můžete tád anglickou slaninu nebo cokoli podobného, nebo jenom olej, sádlo, olivový olej je výborný… Místo kukuřice jakoukoli zeleninu, kterou máte rádi.
  4. Důležité je, že se nesmaží, pouze rozmrazí a prohřeje, zbytečně tak neztrácí důležité vitamíny. Samozřejmě může být i čerstvá, dnes na nás třeba čeká sáček zajímavé zeleniny z Billy nebo nakrájíme okurky, papriky, rajčata…
  5. Sýr může být také jakýkoli, kromě eidamu máme rádi hermelín, brie… Případně sýr nemusí být. Občas zakápnu zeleninu pár kapkami citrónové šťávy, také je to moc dobré.
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.