
Chutná skvěle, když se nechá odležet ještě lépe, je plný vitamínů, tak co si více přát. Pro ty co si hlídají váhu mám „lehčí“ variantu s přidáním zakysané smetany. Nebo si ho nechají jen tak bez dressingu. Už tak je výborný. Pro sychravé dny plné nachlazení ideální.
Suroviny:
- ½ hlávky menšího bílého zelí
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 3 rajčata
- nakládaná kukuřice
- sůl, pepř dle chuti
- ocet, cukr, olej na ochucení
- tatarská omáčka nebo zakysaná smetana
Postup:
- Zelí opláchneme a rozkrájíme na úhledné nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno, taktéž papriky a rajčata.
- Nakrájené zelí osolíme, zakápneme a necháme odležet. Aby zelí více zkřehlo, můžeme ho několikrát rukou pomačkat.
- Spustí se více šťávy a zelí nebude tak moc křupat. Potom přidáme ostatní zeleninu, dále pepř, trošku octa a také cukru.
- Nakonec do salátu vmícháme několik lžic tatarské omáčky nebo zakysané smetany.