
Hlavní suroviny:
- listové těsto 1 bal,
- šunka nebo šunkový salám 150 – 200 dkg,
- kečup,
- vejce 1 ks,
- hladká mouka,
- papír na pečení
Postup výroby:
- Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu vyválíme, vzniklý plát potřeme kečupem, poklademe šunkou nebo šunkovým salámem a srolujeme (konce přitlačíme k sobě, aby kečup nevytekl).
- Postup opakujeme s druhou polovinou těsta. Oba štrúdly poté nakrájíme na cca centimetrová kolečka, která položíme vedle sebe na plech, na kterém už máme pečící papír – potřeme je rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby na 180°C.
- Pečeme cca půl hodiny za občasného potírání vajíčkem, až bude krásně zlatavý. Chutnější jsou dokonce studené.