
Občas si kupujeme uzenou křížovou kost. K obědu ji jen cca hodinu povařím a s bramborovou kaší nám vždycky chutná. Protože ji ale nikdy nesníme najednou, následuje zpravidla další den oběd v podobě šunkofleků.
Ingredience:
- kousky uzeného masa
- cibule
- česnek
- vejce
- těstoviny
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmažíme nadrobno nasekanou cibulku (může být i jarní cibulka nebo pórek, aby bylo jídlo barevnější). Přidáme kousky masa a nasekaný česnek. Promícháme a prohřejeme.
- Přimícháme podle návodu uvařené těstoviny, zalijeme osolenými vajíčky. Všechno promícháme počkáme, než se vajíčka dostatečně udělají. V případě potřeby dosolíme a opepříme a šup s tím na talíř…
- Těstoviny by se měly vařit al dente, protože na pánvi ještě trochu změknou. Nejlepší jsou “vrtule”, protože na nich ostatní suroviny dobře drží.