Recept na Tiramisu podle Jitky

Tento recept jsem si vymyslela, když jsme dostali doma všichni chuť na tiramisu, ale neměli jsme na něj ty správné suroviny. Tak jsem zkusila trochu experimentovat a výsledek nebyl vůbec špatný. Bylo to studené, pěkně to zatuhlo, a z celého dezertu příjemně voněla káva, rum a skořice. Takže paráda! Použila jsem chlebíčkovou formu, kterou jsem si vyložila potravinářskou fólií. Alobal nedoporučuji, ten se pak trhá, aby ho někdo neměl v jídle.

Suroviny:

  • 1 velké balení dětských piškotů
  • uvařená a vychladlá silná káva
  • rum
  • 2 balíčky čokoládového pudinku
  • 6 polévkových lžic moučkového cukru
  • ½ litru mléka
  • 1 šlehačka na šlehání
  • 1 ztužovač šlehačky
  • instantní kakao
  • skořice

Postup:

  1. Kávu a rum smícháme dohromady. Na dno chlebíčkového formy vyskládáme piškoty, které máčíme ve směsi kávy a rumu.
  2. Pudink necháme vychladnout a poté namažeme vrstvu na piškoty, potom pokračujeme stejně, střídáme piškoty a čokoládový pudink. Zopakujeme asi 3 vrstvy. Poslední vrstvu tvoří ušlehaná smetana. Tu si vytvoříme tak, že šlehačku vyšleháme se ztužovaček a mírně osladíme. Vrstvu smetany pak posypeme směsí instančního kakaa a skořice.
  3. Dáme ztuhnout do lednice do druhého dne. Kdo nevydrží čekat tak dlouho, nemusí moučník krájet na jednotlivé plátky, ale odebírat naběračkou kopečky a dávat do pohárů. V tomto případě je lepší aspoň na chvíli strčit moučník do mrazáku.
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.