
Tento recept jsem si vymyslela, když jsme dostali doma všichni chuť na tiramisu, ale neměli jsme na něj ty správné suroviny. Tak jsem zkusila trochu experimentovat a výsledek nebyl vůbec špatný. Bylo to studené, pěkně to zatuhlo, a z celého dezertu příjemně voněla káva, rum a skořice. Takže paráda! Použila jsem chlebíčkovou formu, kterou jsem si vyložila potravinářskou fólií. Alobal nedoporučuji, ten se pak trhá, aby ho někdo neměl v jídle.
Suroviny:
- 1 velké balení dětských piškotů
- uvařená a vychladlá silná káva
- rum
- 2 balíčky čokoládového pudinku
- 6 polévkových lžic moučkového cukru
- ½ litru mléka
- 1 šlehačka na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- instantní kakao
- skořice
Postup:
- Kávu a rum smícháme dohromady. Na dno chlebíčkového formy vyskládáme piškoty, které máčíme ve směsi kávy a rumu.
- Pudink necháme vychladnout a poté namažeme vrstvu na piškoty, potom pokračujeme stejně, střídáme piškoty a čokoládový pudink. Zopakujeme asi 3 vrstvy. Poslední vrstvu tvoří ušlehaná smetana. Tu si vytvoříme tak, že šlehačku vyšleháme se ztužovaček a mírně osladíme. Vrstvu smetany pak posypeme směsí instančního kakaa a skořice.
- Dáme ztuhnout do lednice do druhého dne. Kdo nevydrží čekat tak dlouho, nemusí moučník krájet na jednotlivé plátky, ale odebírat naběračkou kopečky a dávat do pohárů. V tomto případě je lepší aspoň na chvíli strčit moučník do mrazáku.