
Mám doma v mrazáku díky babičce a její zahrádce spoustu ostružin, a protože nastává doba sychravého počasí, nedostatku sluníčka a chřipek, rozhodla jsem se nám trochu osladit život, vnést do něj trochu léta a snad i trochu vitamínů… Bublanina už je nuda, proto jsem zapátrala a našla tento skvělý a poměrně jednoduchý a rychlý recept.
Těsto:
- 130 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/8 lžičky soli
- 50 g másla
- 100 g cukru (může být méně)
- 1 vejce80 ml mléka
- +velká sklenice mražených ostružin
Tvarohová vrstva:
- 1 tvaroh (dávám vaničkový)
- 50 g krystalového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce mouky
Posypka:
- mouka
- cukr
- máslo
Postup:
- Pomocí mixéru smícháme suroviny na těsto (bez ovoce). Nalejeme do vymazané formy – může být na dortový korpus nebo na americký “páj” – je třeba vyzkoušet, co vám bude vyhovovat víc (pozor, koláč dost “vyskočí”, tak ať vám z příliš malé “pájové” formy nepřeteče).
- Na těsto nalijeme umíchaný tvaroh (ne až do okrajů) a poklademe ostružinami.
- Nakonec posypeme posypkou a dáme na cca 40 minut do vyhřáté trouby (180 °C) – dokud posypka nezezlátne.