
Na velikonoce se manželovi vždy podaří vymrskat pár vajíček, a tak je třeba je zpracovat. Nabízím receptík na vajíčkovou tlačenku, u nás velmi oblíbenou. Je trošku pálivá od naložené zeleniny a s čerstvým chlebem je úžasná.
Potřebujeme:
- 6 vajec natvrdo
- 1 Moravanku
- 1 cibuli
- 200 g měkkého salámu
- 250 g majolky
- 1 masox
- želatinu na vaj. tlačenku
Postup výroby:
- Uvařená vejce, cibuli a salám nakrájíme na kostičky, přidáme zcezenou (nálev si dáme bokem) příp. nakrájenou zeleninu, majolku a promícháme.
- Nálev ze salátu doplníme na 3 dcl vodou a pak rozdělíme na 2 půlky.
- Do jedné poloviny dáme vařit masox a do druhé namožíme želatinu a přivedeme k varu.
- Odstavíme a necháme schládnout.
- Pak vše smícháme a vložíme do formy, dáme do ledničky ztuhnout.