
Je to v podstatě kefírová buchta, vykrájená do potřebných tvarů a podle možností ozdobená. Prima je, že její výroba je snadná a rychlá. Vyznačuje se vláčností.
Suroviny:
- 1 kefír (tj. tři skleničky),
- tři skleničky polohrubé mouky,
- dvě skleničky cukru krupice,
- půl skleničky oleje,
- jedno vejce,
- jedna lžíce jedlé sody,
- dvě lžíce kakaa.
Postup:
- Vše v míse rozmícháme, nalijeme na plech, který je vymazaný olejem. Pečeme v předehřáté troubě, asi po dobu 35 minut. Po vyndání z trouby nalijeme čokoládovou polevu (čokoláda na vaření a Omega) a necháme vychladnout.
- Pak vykrajujeme tvary, např. skleničkou kolečka, a dozdobíme, třeba šlehačkou, čerstvou jahodou či posypeme sekanými ořechy nebo mandlemi.
- Pokud nemáme čokoládu na vaření, můžeme si umíchat následující polevu:
- Ve vodní lázni necháme rozpustit 5 dkg másla. Do rozpuštěného másla vmícháme dvě lžíce kakaa, 10 dkg moučkového cukru a dvě lžíce rumu (pro děti mléka).