Recept na zapečené brambory s krkovičkou

Brambory se oškrábou a nakrájí na max. půlcentimetrové plátky. Máslíčkem se vymaže pekáč a naklade se první vrstva brambor. Mírně se posolí a na ně poté položí plátky nasolené a napepřené vepřové krkovičky, které se předtím zprudka osmahnou na oleji na pánvi. Po masu přišla na řadu cibule množstevně dle chuti a pak také na plátky nakrájená dvě větší rajčata.

Máte-li třeba rozdělaný hrášek, můžete přidat ten, nebo plátky slaniny, defakto cokoliv, co vám chutná. Na závěr opět vrstva brambor. Předposledním bodem je zalití smetanou, stačí jeden kelímek, do kterého můžete přimíchat koření podle chuti, bazalku, libeček, oregano apod. (nejlépe tzv. zelené koření). Na úplné finále se přidává vrstva roztrouhaného sýra (až po první hodině zapékání při 170 stupních), a zapéká se až do zlatova. Na vyvážení chuti se může otevřít sklenice kyselých okurek.

Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.