Recept na 2 druhy omáček z rajčat

Jestli máte doma vlastní rajčata ze zahrádky, tak tady jsou recepty, kde je využijete. Jestli máte rádi rajčata, určitě vyzkoušíte domácí omáčky z rajčat. Máme pro vás několik receptů na jejích přípravu.

1) Lahodný recept na přípravu omáčky rajské

Budeme potřebovat suroviny:

  • 290 gramů másla,
  • 300 gramů cibule – bílá či červená,
  • 290 gramů mouky,
  • 250 gramů rajčat – můžete použít čerstvá či konzervy (rajský protlak),
  • pepř a nové koření dle chuti, můžete použít i tymián a malý kousek bobkového listu, dle chuti osolíme a přidáme lžičku cukru, ocet.

Postup přípravy:

Připravíme si cibuli a mouku, a na másle zpěníme cibuli a přisypeme mouku, a usmažíme jíšku. Jakmile je jíška hotová, přidáme vodu nebo vývar. Jakmile jsem přidali vývar, tak přidáme na čtvrtky nakrájena rajčata a ještě do omáčky přidáme koření a vaříme ještě 10 minut. Jakmile je omáčka hotová, připravíme si cedník a přecedíme omáčku, prolisujeme a omáčku podle chuti osolíme, osladíme a přidáme ocet.

2) Vynikající recept na vylepšenou rajskou omáčku

Budeme potřebovat suroviny:

  • 280 gramů cibule –  bílá či červená,
  • 290 gramů másla,
  • 250 gramů rajčat, můžete použít čerstvá či konzervy (rajský protlak),
  • pepř a nové koření dle chuti,
  • 250 ml kysaného mléka nebo smetany,
  • 290 gramů mouky.

Postup přípravy:

Na másle zpěníme cibuli a přidáme omytá rajčata, které rozkrojíme na kousky, zalijeme vodou nebo vlastního vývaru a osolíme. A necháme to vařit asi 10 minut. Jakmile máme hotovo, přecedíme, prolisujeme a přivedeme do varu. Omáčku zahustíme moukou v kyselém mléce a za stálého máchání ji povaříme.

Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.