Recept na bílý chřest s kuřecím masem a vajíčkem

Postup výroby:

  1. Polovina svazečku bílého chřestu (tj. cca 250g) se oškrábe nožíkem, omyje a vaří minimálně půl hodiny do dostatečného změknutí.
  2. Na oleji a bílé cibulce se osmahne na malé kousky nakrájené kuřecí maso.
  3. K němu se pak nakrájený vařený chřest přidá a do pěti minut se tato směs zalije směsí smetany ke šlehání a dvou rozšlehaných vajíček.
  4. Až se vajíčko trošičku srazí, vše se přendá do zapékací mísy a posype strouhaným sýrem, eidamem.
  5. Následuje půlhodinka zapékání – bez pokličky při 170 stupních. Až sýr nabere barvičku, směs se může servírovat. Určitě se k tomuto jídlu hodí vařené brambory, ale stačí i nakrájená rajčata.
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.