
Květák kupujeme často, ale většinou máme problém ho celý spotřebovat. Proto, když se zmíněná zelenina objeví v našem nákupním košíku, znamená to, že se zpravidla v týdnu objeví na našem stole taky květákový mozeček…
Potřebujeme:
- cibule
- kousek květáku
- pár vařených brambor
- vejce
- sůl, pepř
- olej
Postup:
- Pokud nemáte například od oběda uvařené brambory, uvařte si nejprve ty. V osolené vodě krátce povaříme růžičky květáku (měl by být tak akorát – skoro hotový, ale ne rozvařený). Po uvaření je nasekáme na menší kousky, stejně jako brambory.
- Na pánvi osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme květák a brambory, promícháme a ještě krátce osmahneme. Zalijeme rozmíchanými vajíčky, osolíme a opepříme a promícháme, jako když děláte míchaná vajíčka…
- “Mozeček” sice nevypadá nijak zvlášť vábně, ale chutná skvěle a je to příjemná obměna klasické vaječiny. A pokud potřebujete zužitkovat zbytek brambor od oběda a nevyužitý květák, je to ideální večeře.