Recept na květákový mozeček

Květák kupujeme často, ale většinou máme problém ho celý spotřebovat. Proto, když se zmíněná zelenina objeví v našem nákupním košíku, znamená to, že se zpravidla v týdnu objeví na našem stole taky květákový mozeček…

Potřebujeme:

  • cibule
  • kousek květáku
  • pár vařených brambor
  • vejce
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

  1. Pokud nemáte například od oběda uvařené brambory, uvařte si nejprve ty.  V osolené vodě krátce povaříme růžičky květáku (měl by být tak akorát – skoro hotový, ale ne rozvařený). Po uvaření je nasekáme na menší kousky, stejně jako brambory.
  2. Na pánvi osmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme květák a brambory, promícháme a ještě krátce osmahneme. Zalijeme rozmíchanými vajíčky, osolíme a opepříme a promícháme, jako když děláte míchaná vajíčka…
  3. “Mozeček” sice nevypadá nijak zvlášť vábně, ale chutná skvěle a je to příjemná obměna klasické vaječiny. A pokud potřebujete zužitkovat zbytek brambor od oběda a nevyužitý květák, je to ideální večeře.
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.