
Ingredience:
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 5 dkg másla
- 15 dkg cukru
- 3 lžíce medu
- 35 dkg hladké mouky
- Prášek do perníku
- Skořice mletá
- Citrónová kůra
- Na špičku nože Jedlé sody
- Vejce na potření
- Mandle na ozdobu – cca 8 dkg
Postup výroby:
- Utřeme vejce, žloutek, máslo a cukr. Pak přidáme rozpuštěný med, mouku, prášek do perníku, skořici, kůru z citronu nebo lunetky nastrouhanou na jemno a jedlou sodu.
- Vypracujeme těsto a necháme 2 dny odležet. Rozválíme a vykrajujeme tvary. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem nebo teflonem.
- Potřeme rozšlehaným vejcem a zdobíme půlkou mandle. Pečeme na 180 st. do růžova.