Recept na špenátové gnotchi s kuřecím masem

Můj recept na špenátové gnotchi s kuřecím masem vznikl tak nějak spontánně. Miluju totiž špenát a brambory v jakékoli podobě, a kdyby bylo na mě, vařila bych jenom z kuřecího masa. Tam totiž najdu minimum „tlustého“ masa.

Co budeme potřebovat:

  • 1 balíček hotového gnotchi
  • 1 špenátový protlak, samozřejmě lepší varianta je čerstvý špenát
  • 500g kuřecího masa
  • 1 šlehačka na vaření, skleničku mléka
  • 15 dkg eidamu (jakýkoli jiný tvrdý sýr)
  • cibule, česnek, vejce, sůl, pepř, curry a olivový olej

Postup:

  1. V pánvičce si na olivovém oleji osmažte cibulku a potom na kostičky nakrájené kuřecí maso. To samozřejmě předem nasolte, opepřete a přidejte trošku curry, bude mít lepší šmak. V menším hrnci si na cibulce nechte rozpustit zmrazený špenátový protlak. Přidejte pepř, sůl, česnek a zakápněte jedním rozšlehaným vejcem. Gnotchi si uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě.
  2. A teď stačí vše smíchat do zapékací mísy a hezky promíchat. Zalijte šlehačkou na vaření a skleničkou mléka. Na povrch poklaďte plátky sýra a dejte zapéct do trouby. Jakmile bude sýr zhnědlý, je vše hotovo.
  3. Přeji dobrou chuť! Na talíři jídlo zrovna nejlépe nevypadá, ale ta chuť!
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.