
Můj recept na špenátové gnotchi s kuřecím masem vznikl tak nějak spontánně. Miluju totiž špenát a brambory v jakékoli podobě, a kdyby bylo na mě, vařila bych jenom z kuřecího masa. Tam totiž najdu minimum „tlustého“ masa.
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček hotového gnotchi
- 1 špenátový protlak, samozřejmě lepší varianta je čerstvý špenát
- 500g kuřecího masa
- 1 šlehačka na vaření, skleničku mléka
- 15 dkg eidamu (jakýkoli jiný tvrdý sýr)
- cibule, česnek, vejce, sůl, pepř, curry a olivový olej
Postup:
- V pánvičce si na olivovém oleji osmažte cibulku a potom na kostičky nakrájené kuřecí maso. To samozřejmě předem nasolte, opepřete a přidejte trošku curry, bude mít lepší šmak. V menším hrnci si na cibulce nechte rozpustit zmrazený špenátový protlak. Přidejte pepř, sůl, česnek a zakápněte jedním rozšlehaným vejcem. Gnotchi si uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě.
- A teď stačí vše smíchat do zapékací mísy a hezky promíchat. Zalijte šlehačkou na vaření a skleničkou mléka. Na povrch poklaďte plátky sýra a dejte zapéct do trouby. Jakmile bude sýr zhnědlý, je vše hotovo.
- Přeji dobrou chuť! Na talíři jídlo zrovna nejlépe nevypadá, ale ta chuť!