
Ingredience:
- 1 kg srnčí kýty
- 1 lžička směsi na divočinu
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 1 sklenka červeného vína
- 1 citron
- Olej
- sůl, pepř
- případně i žampiony, mrkev, petržel, celer
Postup výroby:
- Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky, naklepeme a rozkrájíme na špalíčky.
- Posypeme divokým kořením, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem. Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet.
- Rozškvaříme kostičky slaniny, vmícháme pokrájenou cibuli a maso. Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.
- Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a přikryté dusíme. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, kostičky mrkve, petržele a celeru.
- Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme.