Recept na srnčí po zámecku

Ingredience:

  • 1 kg srnčí kýty
  • 1 lžička směsi na divočinu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 100 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 sklenka červeného vína
  • 1 citron
  • Olej
  • sůl, pepř
  • případně i žampiony, mrkev, petržel, celer

Postup výroby:

  1. Maso očistíme, odblaníme a nakrájíme na plátky, naklepeme a rozkrájíme na špalíčky.
  2. Posypeme divokým kořením, lehce osolíme, opepříme a pokapeme citronem a rozpuštěným máslem. Maso zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odležet.
  3. Rozškvaříme kostičky slaniny, vmícháme pokrájenou cibuli a maso. Mírně pokapeme olejem a za stálého míchání osmahneme.
  4. Pak maso podlijeme sklenkou vína a trochou vody a přikryté dusíme. Během dušení můžeme přidat plátky žampionů, kostičky mrkve, petržele a celeru.
  5. Vypečenou šťávu podle potřeby zředíme, ale nemixujeme ani nezahušťujeme.
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.