Recept na zeleninové lasagne s hermelínem

Lasagne jdou udělat na milion způsobů. Já jsem je udělala z toho, co bylo právě v ledničce. A pochutnali jsme si. Některé lasagne nemusíme ani předvářet, provaří se během pečení sami v troubě. Chtěla jsem mít ale jistotu a tak jsem je uvařila na zkus. Každý jak je zvyklý.

Suroviny:

  • 1 cuketa
  • 1 větší cibule
  • 1 hermelín
  • asi 18 plátků lasagní
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1 malá krabička rajského protlaku
  • Sůl, pepř, tymián

Postup:

  1. Nejprve si nakrájíme cuketu na kolečka. Ty pak orestujeme v pánvičce na oleji.
  2. Na druhé pánvi orestujeme na oleji nakrájenou kořenovou zeleninu. Když je opečená, přidáme rajský protlak, sůl, pepř, tymián a podlijeme vodou. Počkáme, až je zelenina měkká.
  3. Do zapékací skleněné nádoby, kterou jsme si vytřeli olejem (použijeme olej slitý z cuket), si vyskládáme orestovaná kolečka cukety. Mírně osolíme. Cuketu zasypeme cibulí.
  4. Nyní přijde první vrstva lasagní. Na ni vlijeme část rajské omáčky se zeleninou, kterou jsme si připravili a plátky hermelínu.
  5. Poté přijde opět vrstva lasagní. Vše ještě jednou zopakujeme a končíme vrstvou lasagní, kterou jen mírně potřeme zbylou omáčkou. Ta nám vytvoří během pečení krásnou barvičku a krustičku.
Redakce

Redakce

Redaktorky a redaktoři magazínu life4us.cz pro vás připravují atraktivní články pro hezčí den. Pokud byste také chtěli do magazínu přispět vlastním článkem nebo máte zájem o inzerci v magazínu, neváhejte nás kontaktovat.