
Lasagne jdou udělat na milion způsobů. Já jsem je udělala z toho, co bylo právě v ledničce. A pochutnali jsme si. Některé lasagne nemusíme ani předvářet, provaří se během pečení sami v troubě. Chtěla jsem mít ale jistotu a tak jsem je uvařila na zkus. Každý jak je zvyklý.
Suroviny:
- 1 cuketa
- 1 větší cibule
- 1 hermelín
- asi 18 plátků lasagní
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1 malá krabička rajského protlaku
- Sůl, pepř, tymián
Postup:
- Nejprve si nakrájíme cuketu na kolečka. Ty pak orestujeme v pánvičce na oleji.
- Na druhé pánvi orestujeme na oleji nakrájenou kořenovou zeleninu. Když je opečená, přidáme rajský protlak, sůl, pepř, tymián a podlijeme vodou. Počkáme, až je zelenina měkká.
- Do zapékací skleněné nádoby, kterou jsme si vytřeli olejem (použijeme olej slitý z cuket), si vyskládáme orestovaná kolečka cukety. Mírně osolíme. Cuketu zasypeme cibulí.
- Nyní přijde první vrstva lasagní. Na ni vlijeme část rajské omáčky se zeleninou, kterou jsme si připravili a plátky hermelínu.
- Poté přijde opět vrstva lasagní. Vše ještě jednou zopakujeme a končíme vrstvou lasagní, kterou jen mírně potřeme zbylou omáčkou. Ta nám vytvoří během pečení krásnou barvičku a krustičku.